Dermaplaning, het scheren van je gezicht?

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 17:21

Dermaplaning: het scheren van je gezicht?

Dermaplaning, of anders gezegd: het scheren van het hele gezicht, is enorm populair op TikTok en YouTube. De tutorials met daarin een 'how to' van het scheren, trekken miljoenen views. Fans bejubelen de beauty-hype omdat dit de huid zou egaliseren - wat voor een 'filter-effect' zorgt. Het scheren van het gezicht, werd ons dit juist niet altijd afgeraden? 

WAT IS DERMAPLANING?

Bij dermaplaning worden donshaartjes, dode huidcellen en vuil verwijderd met een steriel chirurgisch mesje. Het kan een efficiënte manieren zijn om je huid te exfoliëren (het verwijderen van huidcellen van de bovenste huidlaag) en om verstopte poriën tegen te gaan. Door de exfoliatie vergroot je de doorlaatbaarheid van de huid waardoor gezichtsverzorging ook weet beter wordt opgenomen door de huid.

EN WAT NOG MEER?

In een notendop zijn dit de lovende reviews op sociale media: dermaplaning verwijdert naast donshaartjes dode huidcellen, vermindert fijne lijntjes, verwijdert onzuiverheden en zorgt daarom voor een egalere huid. De make-up komt ook beter tot zijn recht komen op de huid na de behandeling. De huid is zelfs in staat om 60% meer van de werkstoffen uit je creme's op te nemen!

GEWOON SCHEREN DUS?

Nee absoluut niet!

Op sociale media zijn vrouwen met allerlei scheermesjes in de weer, ook de 'klassieke' die voornamelijk voor oksels en benen worden gebruikt. Op google worden vele soorten en maten mesjes aangeboden voor een dermaplaning behandeling voor thuis! Het weghalen van de donsharen, het zogenaamde scheren, zal prima gaan, maar dat  is niet het hoofddoel van een dermaplaning behandeling. Dit is namelijk het verwijderen van de dode huidlaag voor een mooie Glow en een betere doorlaatbaarheid met als mooie bijkomstigheid dat de donsharen tegelijk weg worden gehaald!

 

Maar groeien de haartjes dan niet donkerder en dikker terug? De reden van angst: ons hele leven horen we al dat van scheren haren dikker en donkerder teruggroeien. Dit is een mythe!  De donshaartjes die worden verwijderd, groeien in precies dezelfde vorm en kleur terug.

 

Persoonlijk als professional en opleidingscentrum voor Dermaplaning zal ik het ter zeerste afraden om thuis een soortgelijke behandeling te gaan doen!  Het idee, de speciale techniek, de hygiëne-maatregelingen die bij een dermaplaning behandeling komen kijken. zodat de behandeling ook daadwerkelijk effect heeft , is voor mezelf als professional al lastig Dermaplaning toe te passen, zonder wondjes te maken of me zelfs te snijden, laat staan voor een leek!

 

Hoe zit het met de hygiëne?

Wat doe je thuis als je een snijwondje krijgt? Gebruik je hetzelfde (scheer)mesje keer op keer zonder te ontsmetten? Heb je huidproblemen? acne? Last van een koortlip? Weet jij wat je dan moet doen? Geeft Tik Tok daar ook de antwoorden op?

 

Conclusie 

Dermaplaning is een top behandeling, maar laat het wel door een professional doen ! Dit voorkomt problemen!

 

 

 

liefs Karin