COMING SOON! PMU Wenkbrauwen bij Skin Experts Winterswijk

Binnenkort bieden wij Permanente Make-Up (PMU) aan bij onze salon. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie en lanceerdata!

Permanente Make-Up (PMU) voor wenkbrauwen is een innovatieve techniek die helpt om je wenkbrauwen er altijd perfect verzorgd uit te laten zien. Of je nu vollere wenkbrauwen wilt, symmetrie wilt herstellen, of gewoon tijd wilt besparen op je dagelijkse make-up routine, PMU wenkbrauwen bieden de perfecte oplossing.

 

Voordelen van PMU Wenkbrauwen:

 • Natuurlijk ogende resultaten: Creëert de illusie van echte haartjes.
 • Langdurige effecten: Blijft maanden tot jaren zichtbaar, afhankelijk van huidtype en nazorg.
 • Tijd besparen: Geen dagelijkse make-up meer nodig.
 • Water- en veegbestendig: Perfect voor een actieve levensstijl.

 

Hoe werkt het?

 1. Consultatie: Bespreek je wensen en verwachtingen met de PMU-specialist.
 2. Voorbereiding: De specialist tekent de gewenste vorm en kleur van de wenkbrauwen.
 3. Aanbrengen van pigment: Met behulp van een fijne naald en een speciaal apparaat worden de pigmenten in de bovenste huidlagen aangebracht.
 4. Nazorg: Volg de nazorginstructies van de specialist voor het beste resultaat.

 


Ervaar het gemak en de schoonheid van permanente wenkbrauwen!

Meest gestelde vragen

Hoe lang blijft PMU zitten?

De duurzaamheid van Permanente Make-Up (PMU) kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het huidtype, de verzorging na de behandeling, en het specifieke gebied waarop de PMU is aangebracht. Over het algemeen zijn hier enkele richtlijnen:

Wenkbrauwen:

 • Microblading en powder brows kunnen gewoonlijk 1 tot 3 jaar meegaan, afhankelijk van de huid en de nazorg.

 • Combinatiebrows kunnen iets langer meegaan vanwege de combinatie van technieken.

 

Algemene factoren:

 • Blootstelling aan de zon en huidverzorgingsproducten kunnen de duurzaamheid van PMU beïnvloeden.
 • Regelmatige touch-up sessies kunnen helpen om de kleur en vorm van PMU te behouden naarmate de pigmenten vervagen.

Het is belangrijk om te onthouden dat PMU ontworpen is als semi-permanente make-up, wat betekent dat het na verloop van tijd natuurlijk zal vervagen.

Om de beste resultaten te behouden, is het raadzaam om de nazorginstructies van je PMU-specialist op te volgen en eventuele aanbevolen touch-ups bij te wonen.

PMU en zon

Permanente Make-Up (PMU) kan worden beïnvloed door blootstelling aan de zon. Het is belangrijk om de volgende richtlijnen in gedachten te houden om de duurzaamheid en de kwaliteit van je PMU te behouden:

 1. Directe zonblootstelling vermijden: Na het aanbrengen van PMU is het belangrijk om directe blootstelling aan de zon te vermijden gedurende de eerste paar dagen tot weken, afhankelijk van de aanbevelingen van je PMU-specialist. Dit kan voorkomen dat de pigmenten te snel vervagen.

 2. Zonbescherming: Zodra de PMU volledig genezen is, is het essentieel om het behandelde gebied te beschermen met zonnebrandcrème met een hoge SPF. Kies bij voorkeur een breed spectrum zonnebrandcrème die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Breng dit regelmatig aan, vooral als je langdurig in de zon verblijft.

 3. Vervaging voorkomen: Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot vervaging van de pigmenten in de PMU. Dit kan resulteren in een kortere levensduur van je PMU en mogelijk meer frequentie nodig hebben voor touch-up sessies.

 4. Nazorg: Volg nauwkeurig de nazorginstructies van je PMU-specialist, inclusief richtlijnen voor zonbescherming. Dit helpt om de kleur en vorm van je PMU langer te behouden.

Door voorzichtig te zijn met zonblootstelling en goede zonbescherming toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je PMU er langer mooi en levendig uitziet.

Is PMU gevoelig?

Ja, Permanente Make-Up (PMU) kan voor sommige mensen gevoelig zijn, vooral tijdens de procedure zelf. De gevoeligheid varieert echter sterk van persoon tot persoon en kan ook afhangen van het specifieke gebied waar de PMU wordt aangebracht. Hier zijn enkele aspecten om rekening mee te houden:

 1. Pijn tijdens de procedure: PMU omvat het gebruik van een fijne naald of mesje om pigment in de huid te implanteren. Dit kan ongemak of een tintelend gevoel veroorzaken, vergelijkbaar met het gevoel van tatoeëren. Sommige mensen ervaren meer gevoeligheid dan anderen, afhankelijk van hun individuele pijngrens en het behandelde gebied.

 2. Voorbereiding: Een verdovende crème kan worden aangebracht om het ongemak tijdens de procedure te verminderen. Deze crème moet voldoende tijd krijgen om in te werken voordat de behandeling begint.

 3. Nazorg: Na de behandeling kan het behandelde gebied gevoelig aanvoelen en kan er mogelijk wat roodheid of zwelling optreden. Je PMU-specialist zal nazorginstructies geven om de genezing te bevorderen en eventuele ongemakken te verminderen.

 4. Individuele variatie: Iedereen ervaart pijn en gevoeligheid anders. Sommige mensen vinden PMU vrij draaglijk, terwijl anderen het als ongemakkelijk kunnen ervaren.

Als je je zorgen maakt over de gevoeligheid tijdens PMU, bespreek dit dan altijd vooraf met je PMU-specialist. Ze kunnen je adviseren over wat je kunt verwachten en welke stappen genomen kunnen worden om het comfort te maximaliseren tijdens en na de behandeling.