Blogs

Wat is Glycatie?

Glycatie van de huid? Wat nu weer, zal je wel denken! Versuikering van de huid? Dit fenomeen bestaat al eeuwen,maar gezien de huidige Mac-Donalds generatie, zoals de jongeren tegenwoordig worden genoemd, zal dit alleen maar een groter probleem worden. Helaas leven we nu in een maatschappij, waar wel op iedere hoek een zoetigheid of Fast-Food te verkrijgen is. Bij de kassa van de supermarkt liggen de snelle meeneem snacks en in de schoolkantine zijn de frikandelbroodjes een ware hit. Het feit blijft dat  het ongezonde eten goedkoper is, dan het gezonde biologische eten of zelfs een stuk fruit.

Lees meer »

Wat is collageen?

Collageen is een heel belangrijk structuureiwit, dat stevigheid geeft aan het lichaam en aan de huid. We hebben dit stofje in onze botten, pezen, haren en nagels, maar dus ook in onze huid. Collageen komt van het Griekse ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Het houdt organen en weefsels als het ware op hun plek.

Lees meer »

Is zonbescherming echt nodig?

Wisten jullie dat er jaarlijks meer mensen doodgaan aan huidkanker dan aan verkeersongevallen? Gek toch dat we wel leren hoe we ons in het verkeer moeten gedragen, maar niet goed weten hoe we moeten smeren.

Lees meer »

Wat is pigment?

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door pigmentcellen onder invloed van met name zonlicht. Dat gebeurt niet zomaar, het is een beschermingsreactie van de huid.

Lees meer »

Is water echt goed voor je huid?

Water zorgt voor een elastische en stralende huidDe huid bestaat voor 70% uit water. Water is essentieel voor de huid: het maakt haar elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, witachtig, trekkerig en voelt niet echt comfortabel aan.

Lees meer »

Dermaplaning, het scheren van je gezicht?

Dermaplaning, of anders gezegd: het scheren van het hele gezicht, is enorm populair op TikTok en YouTube. De tutorials met daarin een 'how to' van het scheren, trekken miljoenen views. Fans bejubelen de beauty-hype omdat dit de huid zou egaliseren - wat voor een 'filter-effect' zorgt. Het scheren van het gezicht, werd ons dit juist niet altijd afgeraden? 

Lees meer »

Huidproblemen door stress!

Bij huidproblemen wordt er vaak gekeken naar het product dat men gebruikt en of er misschien sprake is van een allergie of reactie op het desbetreffende verzorgingsproduct. Dit is natuurlijk goed om te doen. Maar vaak onderschatten we de andere factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van huidproblematiek. Vooral wanneer iemand al een tijdje gewend is aan hetzelfde verzorgingsritueel en productgebruik, maar ‘ineens’ een huidreactie krijgt of een ander huidbeeld. Dan is het goed om ook andere factoren te onderzoeken die hieraan ten grondslag zouden kunnen liggen.

Lees meer »

PH-waarde van de huid!

Je hoeft geen scheikunde te hebben gehad om kennis te maken met het begrip pH-waarde. Je vindt die term op menig cosmeticaproduct terug. Waar staat pH-waarde voor, en waarom is het belangrijk dat deze niet te hoog of te laag is in je huidverzorging?  

Lees meer »