Een stralend witte lach, wie wil dat nu niet?

Je kan er niet meer om heen! Of je nu op tv of social media kijkt, overal zie je het perfecte stralende witte gebit voorbij komen!

Vergis je niet hoeveel mensen met name hun voortanden hebben laten verfraaien met facings! 

Bekende Nederlanders vliegen er zelf voor naar het buitenland om zich daar een nieuw stralend gebit aan te laten meten! 

Angstig maakt me dat! Ja, zo op het eerste oog ziet het er prachtig uit,maar technisch gezien is het in de meeste gevallen bedroevend slecht!

 

Facings of Tandenbleken?

Facings, eerlijk is eerlijk is een erg mooie oplossing om een mooi, wit gebit te creëren. Maar waarom ga je aan een gezonde tand boren? Deze behandeling is onomkeerbaar! Een groot deel van de tandartsen zal hier ook geen voorstander van zijn mits echt noodzakelijk!

Indien je tanden van nature of na een orthodontische behandeling mooi staan, waarom zou je dan niet de keus maken om je tanden witter te krijgen door middel van tandenbleken?

 

 

Is tandenbleken wel of niet gevaarlijk?

Snap heel goed dat je je afvraagt of tandenbleken wel of niet gevaarlijk is! Het bleken van de tanden gebeurt al heel erg lang! 

In het verleden werden de tanden gebleekt met enorm hoge percentage waterstofperoxide, zowel door de tandartsen als bij de salon om de hoek! Hier kwamen extreem veel klachten uit voort waaronder extreme gevoeligheid van de tand en tandvlees, maar ook forse aantastingen van het glazuur! Daarom is in November 2012 in Nederland een wet van kracht gegaan betreft de hoeveelheid waterstofperoxide in tandenbleekmiddelen!

De Tandenbleekmiddelen voor in de salons of thuis mag nog maar maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten en bij de tandarts een maximaal percentage van 6% waterstofperoxide toegestaan! Hierdoor zijn in de meeste gevallen de bovengenoemde klachten sterk afgenomen! 

Het is dus belangrijk om alleen te bleken met producten die goedgekeurd zijn volgens de EU normen. Daarmee kan je veilig je tanden bleken.

Een mengsel met een laag gehalte peroxide zal alleen de oppervlakkige verkleuringen verwijderen maar niet het glazuur aantasten.  

 

Wat is het verschil tussen tandenbleken met en zonder waterstofperoxide?

In de jaren verkleurd het gebit mede door je levenspatroon! Roken, koffie, thee en andere verkleurders gaan op het glazuur van je gebit zitten! 

Door te bleken zonder waterstofperoxide krijg je dit er prima af ! Sommige mensen hebben helaas flink gele tanden van nature. Dit heeft te maken met de natuurlijke opbouw van de tand! In dit geval zal je toch echt wat krachtigers in moeten zetten en dus gaan bleken met waterstofperoxide, onder toezicht van een tandarts, om zo de verkleuring in het glazuur aan te kunnen pakken.

 

“Het aparte blijft wel dat ik als diplomeert Preventieassistente in een tandartspraktijk wel de tanden mag bleken met waterstofperoxide maar in mijn eigen schoonheidssalon niet ,maar goed dat is dan gelukkig “de wet” die jou beschermt voor de behandelaars die niet zoveel achtergrond- kennis hebben van tanden, maar wel deze behandelingen uitvoeren"

 

liefs Karin