Wat is de ideale crème?

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 22:08

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goede crème?

 

‘De ingrediëntenlijst (INCI) staat altijd op elk flesje of doosje'

Let wel op dat je niet bekocht wordt: Goede bestanddelen / werkstoffen horen niet in het onderste deel van de ingrediëntenlijst te staan. Is dit wel het geval, dan zit er een te verwaarlozen hoeveelheid in!

Waar moet je op letten? Wat zijn ongewenste ingrediënten?  Pot of airlespompje?

 

Wat zijn ongewenste ingrediënten? 
Denk onder andere aan: aceton, alcohol denkt, balsem of Peru,bergamot, camphor, citrus-extract, met uitzondering van citric acid ,citronella
d-limonene, extracten van citrusvruchten als lemon en grapefruit ect 

 

Kijk naar de prijs! 
Schaf geen producten aan die duurder zijn dan honderd euro. Geen enkel goed of werkzaam product hoeft meer dan dat bedrag te kosten. Té goedkoop is ook weer geen goed teken. Voor een crème van een paar euro betaal je vrijwel alleen voor het potje en de marketing. Prima als je bijvoorbeeld alleen je droge en gevoelige huid wat wilt ‘invetten’, maar meer moet je er niet van verwachten!

 

Crème uit een pot?

Laat bij voorkeur crème in een potje staan! Crèmes haten licht en lucht en om bacteriegroei in een pot te voorkomen stopt de fabrikant er conserveringsmiddelen en andere hulpstoffen in. Deze beschermen tegen bederf! Zit je ideale crème toch in een pot, was dan altijd je handen voor gebruik en/of gebruik een spatel om de crème uit de pot te halen!

'Een luchtdicht of airless pompje is het beste. Als je dat niet kunt vinden, heeft een tube de voorkeur.'

 

Verzorgingscrème met Vitamine C! Waar moet je op letten!

‘vitamine C' werkt alleen als het in het bovenste gedeelte van de ingrediëntenlijst staat vermeld. Want dan zit er voldoende in.

Ook is het zinloos een crème met vitamine C te kopen die in een gewoon potje zit. Het ingrediënt kan niet tegen zuurstof en vervliegt zodra jij je potje opent. Een luchtdicht pompje is dus een must.'

 

Ook negeren: crèmes met parfum en alcohol!
Schrap de geparfumeerde producten en de producten met ‘alcohol denat’ in het bovenste deel van de ingrediëntenlijst.

Parfum is slecht voor de huid omdat je er een allergie voor kan ontwikkelen tevens droogt het de huid sneller uit en ja je raad het al je versneld de huidveroudering!

 

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over de ingrediënten / werkstoffen die in de crème zitten die je beter kan mijden, maar in deze blog heb ik een simpele richtlijn gemaakt over de do’s en de dont’s voor de ideale creme. Mocht je een huidprobleem hebben laat je dan goed adviseren met in je achterhoofd denken aan alle bovenstaande punten.

 

Liefs Karin