Kinderen en SPF

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 22:02

 

De huid van een kind is extra kwetsbaar en heeft een nóg betere bescherming nodig tegen UV-straling dan een volwassene. Wanneer een kind namelijk in de zon verbrand, heeft deze op latere leeftijd meer kans op een huidziekte. Maar hoe zit dat precies? Wij leggen het je uit!

 

WAAROM VERHOOGT VERBRANDING HET RISICO OP HUIDZIEKTE?

Iedere verbranding vergroot het risico op een huidziekte, waaronder huidkanker. Wanneer de huid namelijk verbrand, verandert het DNA op de betreffende plek. En DNA-verandering kan in de toekomst leiden tot huidkanker. Een ziekte die ontstaat door een foutje in de celdeling en wat kan ontstaan bij een verbranding, ook al is het maar één keer. Dit proces kan overigens wel jaren duren. 

 

 

WAAROM IS HUIDBESCHERMING EXTRA BELANGRIJK BIJ KINDEREN?

Doordat kinderen in een korte tijd snel groeien, hebben zij een nog snellere celdeling dan volwassenen. Wanneer er dan een foutje zit in het DNA, is de kans op huidkanker op latere leeftijd groter juist omdat de celdeling zo snel gaat.

Daarom is het enorm belangrijk om kinderen te allen tijde zeer goed te beschermen in de zon!

 

 

TIPS
 

 Gebruik bij kinderen altijd een minimale beschermingsfactor van 30. 

 Voor optimale bescherming tegen de zon is elke twee uur smeren enorm belangrijk. En spelen de kids veel in het water of hebben ze flink gezweet? Herhaal dit proces dan vaker.

 

Wil je meer weten over over zonnebescherming? lees mijn andere blog ..Is zonbescherming echt nodig?

 

Copyright © 2023 MARC INBANE B.V.