Is water echt goed voor je huid?

Gepubliceerd op 11 februari 2022 om 17:28

Water zorgt voor een elastische en stralende huid

De huid bestaat voor 70% uit waterWater is essentieel voor de huid: het maakt haar elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, witachtig, trekkerig en voelt niet echt comfortabel aan.

Daarnaast zorgt water drinken voor het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen via de urine. Zeker met afvoerende behandelingen of massages is het extra belangrijk om minimaal 2 liter water te drinken na de behandeling,zodat de losgemaakte afvalstoffen en gifstoffen niet in het lichaam achterblijven.

Is 3 liter water drinken teveel?

Teveel water is niet goed!
Water is dus erg belangrijk en daarom is het goed om dagelijks 1,5 tot 2 liter te drinken. Meer kan, maar wees niet te enthousiast. De nieren, de zuiveringsinstallaties van het lichaam, kunnen maar een bepaalde hoeveelheid per uur verwerken. 0,75 tot 1 liter, om precies te zijn.

Te veel vocht kan ook leiden tot een te laag gehalte aan zouten (natrium) in het bloed. Dat kan ritmestoornissen in het hart veroorzaken. Ook kan een teveel aan vocht leiden tot vochtophoping in de hersenen. Dit komt bijna nooit voor, alleen als je extreem veel drinkt.

Extra Tips!

Tellen dranken als koffie en thee ook mee?

Het antwoord is ja! Het gezondste is zelfs om af te wisselen tussen water, thee en koffie zonder suiker, en zuiveldranken zoals halfvolle melk, karnemelk en yoghurtdranken of sojadrink

Eet waterrijk!

Het vocht dat je lichaam nodig heeft, haal je niet alleen uit drinken. Ook uit je voeding! Je kunt de hoeveelheid vocht die je binnenkrijgt door voeding verhogen door waterrijke producten te eten. Zoals watermeloen (what’s in a name), een soep, bouillon of een schaaltje yoghurt.

 

Persoonlijk, denk velen met mij, blijft het voor mij lastig om dagelijks zoveel water te drinken, maar met de wetenschap dat koffie en een schaaltje yoghurt ook meetelt kom ik een aardig eindje richting de dagelijkse aanbevolen 2 liter! Proost!

 

liefs Karin