Buccal massage

 

Nieuw bij Skin Experts xperience center is "de buccal massage". Maar wat is dat nu eigenlijk?

 

Bij gelaatsmassages denk je vast in eerste instantie aan het masseren van de gelaatshuid, maar je kunt de huid, de spieren en het bindweefsel ook van binnenuit masseren via de mond. Je kunt dan bepaalde zones beter bereiken en hier doeltreffend op inwerken. Met het verloop van de jaren beginnen namelijk de wangen wat uit te zakken, men verliest die strakke neus-lip contour en de contour van de kaaklijn wordt slapper.

 

Door buccal massage uit te voeren, dus door te masseren vanuit de binnenkant van de mond, kun je de contouren van het gelaat en de huidteint verbeteren. Met buccal massage kun je beter de spieren diep in de wangen en in de kaakzone bereiken. Daarbij verbeter je doeltreffend de bloedsomloop én het helpt ook om de kaken te laten ontspannen. Het kan daarom naast huidverbetering ook het verminderen van stress, migraine en tandenknarsen tot doel hebben.

Hoe voelt een buccal massage aan?

 

Als je voor de eerste keer een buccal massage ondergaat, dan zal dat wel even vreemd aanvoelen. Het gaat namelijk om een stevige massagevorm. Eerst wordt het gelaat aan de buitenkant gemasseerd, met stevige bindweefselmassage technieken. Hiermee wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, evenals de aanmaak van belangrijke bouwstoffen van de huid, namelijk collageen en elastine. Deze zorgen voor souplesse en stevigheid.

Vervolgens doet de schoonheidsspecialiste handschoenen aan om de binnenkant van de mond te masseren. De massage aan de binnenzijde gebeurt met één vinger of met de duim, terwijl de overige vingers aan de buitenzijde tegendruk geven. Dat voelt niet altijd prettig aan, maar het doet geen pijn. Het voelt alsof je gelaat in vorm wordt gekneed of als een work-out voor je gezicht. Na afloop voelt je gelaat gloeiend aan en heeft meer volume gekregen.

 

Hoe lang houden de resultaten aan?

Direct na de behandeling heeft de huid dus meteen een gezonde glow en ziet er voller uit. Echter, is dit effect niet van lange duur. Je hebt hier mogelijk een dag of drie profijt van. Ideaal voor als je een feestje of een andere speciale gelegenheid op de agenda hebt staan. Je kunt deze effecten echter wel verlengen en de huid op de langere termijn verbeteren door regelmatig een buccal massage te ondergaan.

Waarom kan ik de behandeling niet los inboeken?

De buccal massages worden enkel ingezet tijdens de reguliere behandelingen. Individueel zal bekeken worden of de buccal massage een toegevoegde waarde zal hebben voor het eindresultaat en zonodig worden ingezet. Kortom een extra service tijdens de huidverbeterende behandeling. 

 

Liefs karin