Wat is de juiste volgorde van mijn huidproducten?

De volgorde maakt zeker uit en ik zal uit leggen waarom. Uw huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aanbrengen zorgt ervoor dat uw huid de volledige voordelen van elk product krijgt.

Een eenvoudige vuistregel is:  werk van dun naar dik!

 

Verschilt de ochtend-routine van de avond-routine?

Jazeker, de ochtend-routine draait meer om de bescherming van de huid gedurende de dag tegen zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Terwijl de avond-routine juist gericht is op het herstellen en vernieuwen van de huid

 


Ochtend - routine

Stap 1: De huid schoonmaken met een cleanser

Begin ’s morgens met het nat maken van uw gezicht met lauw water en een zachte gezichtsreiniger die is gemaakt voor uw huidtype.

 
 

Stap 2: de toner

Toners zijn gemaakt om de pH-waarde van de huid te helpen herstellen, zodat de werkstoffen in je serums / creme’s beter opgenomen worden.

 

Stap3; het serum

Serums zijn super geconcentreerde, voedingsrijke producten die specifieke problemen aanpakken. Het is daarom beter om deze direct na het reinigen te gebruiken. Er zijn vandaag de dag verschillende serums op de markt, maar voor overdag adviseren wij een anti-oxidant serums. Dit biedt een aantal voordelen – van het afstompen van de ontstekingsreactie van uw huid tot het wegnemen en beschermen van schade door UV-stralen en milieuverontreinigende stoffen.

 

Stap 4: Oogcreme

Het is van essentieel belang om vanaf circa 20 jaar elke dag, zo niet twee keer per dag, een oogcrème aan te brengen. Het gaat om het behoud van de gezondheid en de dikte van de huid rondom de ogen. Door de kwaliteit van de huid op dit gebied in een vroeg stadium te verbeteren, wordt voorkomen dat de huid rond de ogen later gemakkelijk aan verslapping en soepelheid inboet.

Voor het beste resultaat is het van belang dat je de huid dagelijks voorziet van een oogcrème. Het regelmatig gebruik van een oogcrème zal na verloop van tijd zal de huid rond de ogen elastisch houden en kan de huid van het ooglid verbeteren en voorkom je vroegtijdige fijne lijntjes of collageenverlies. U kunt de tere huid rond uw ogen verder beschermen door te kiezen voor een oogcrème met SPF of door elke dag een zonnebrandcrème aan te brengen. Het dragen van een zonnebril als u buiten bent biedt ook bescherming tegen uv-lichtschade. Hierdoor voorkom je onnodige lijntjes die om de ooghoeken kunnen verschijnen door het langdurig knijpen van de ogen.

 

Stap 5: Hydraterende dagcrème

Iedereen heeft een vocht inbrengende dagcrème nodig, zelfs als je een vette huid hebt. Ook al heeft je lichaam zijn eigen natuurlijke systeem dat bestaat uit klieren die olie (of talg) afscheiden om een beschermende laag te behouden tegen de ruwe condities van buiten en infecties. Toch hebben de meesten mensen extra hydratatie nodig na de verwoesting die de zon, het weer en harde chemicaliën van de straat op onze huid hebben aangericht.

De meeste deskundigen raden aan om overdag een hydraterende crème aan te brengen terwijl de huid nog vochtig is. Dit betekent dus hoe sneller u doorgaat met het aanbrengen van uw serum, hoe eerder u in staat bent om de broodnodige hydratatie met uw vocht inbrengende crème in te sluiten.

 

Het allerbeste is om een hydraterende SPF dagcreme  (UVA en UVB- protect) met tenminste factor 30 - 50 te gaan gebruiken,om zo gedurende dag langer beschermd te zijn tegen de schadelijke invloeden van de zon! Ook wel zo makkelijk dat scheelt weer een handeling in de ochtend! 


Avond-routine

Aangezien uw huid zich ’s nachts op natuurlijke wijze herstelt moet de nachtelijke routine in het teken staan van de huid geven wat het nodig heeft! Persoonlijk is dit wel de belangrijkste routine, die helaas toch nog door best veel mensen wordt overgeslagen! 

 

Stap 1:  Cleanser (dubbel)

Om het vuil en make-up van de dag te verwijderen, raden wij aan om uw make-up eerst te verwijderen met een speciale make-up remover voordat u uw gezicht wast met een milde cleanser. Beter nog is om dubbel te reinigen!

 

Scrub

Gebruik eventueel maximaal 2 keer per week een fijne scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen! Door het verwijderen van de dode huidcellen is huid in staat de werkstoffen uit de crime’s beter op te nemen! Gebruik nooit een scrub tijdens de ochtend-routine want de huid is overdag dan ook meer in staat om de UVA- en UVB stralingen en andere schadelijke invloeden van buitenaf op zich te nemen.

 

Stap 2: de toner

Als je een toner gebruikt, breng deze dan aan zoals u ’s morgens zou doen!  zie ochtend-routine

 

Stap3; het serum

Voor het slapen gaan is het ook erg goed om verschillende soorten huidverzorging boosters zoals serum of serums voor rond de ogen in lagen aan te brengen. Deze zijn doordrenkt met verschillende actieve ingrediënten met als doel de huid te hydrateren en te voeden.

 

Stap 4 Oogcreme 

In de avond eigen een absolute must!

 

TIP Gebruikt eventueel 1 maal per week een heerlijk hydrateren- of ontgiftend masker om de huid even goed te BOOSTEN!

 

Stap 6: hydraterende nachtcrème met extra voedingsstoffen

Sommige mensen gebruiken dezelfde vocht inbrengende crème overdag en ’s nachts. Nachtcrèmes zijn over het algemeen echter dikker en zwaarder en zijn ontworpen om in de loop van enkele uren te worden geabsorbeerd, terwijl je slaapt.

Crèmes met name de zwaardere die ’s nachts worden gebruikt, creëren een beschermende coating op de huid om verdamping van water te voorkomen terwijl u slaapt. Het handhaven van een hoog vochtgehalte in de huid is de sleutel tot genezing en behoud van een gezonde huid. Als u de juiste vocht inbrengende nachtcrème gebruikt is dat de laatste stap omdat hier verder niets meer door geen komt.

 

Benieuwd welke producten het beste voor uw huid zijn? Laat je adviseren of neem ook een kijkje in mijn online shop 

 

Liefs Karin